Wie zijn wij?

Aangenaam kennis te maken!

Familie de Weerd begon in Raalte begin jaren ’80 met het telen van vollegrondsgroenten. Aan de boerderijwinkel werden de vers geteelde groenten waaronder asperges, prei, witlof, wortelen, kolen, bonen enzovoorts verkocht. Naarmate de supermarkten hun aanbod versproducten uitbreidden werd het steeds minder aantrekkelijk om groenten aan huis te verkopen. Ook schaalvergrotingen bij collega groentetelers brachten de noodzaak met zich mee om het bedrijf te specialiseren in enkele producten. De prei en asperges bleven nadrukkelijk aanwezig.

In 1991 kreeg het Raalter bedrijf een wending waardoor de preiteelt vervangen werd door de teelt van bloembollen. De aspergeteelt is blijven bestaan omdat dit een prachtig product is om mee te werken en er een prima werkschema is te realiseren tussen zowel de asperge- en de lelieteelt.

Door de jaren heen zijn er uiteraard veel dingen veranderd. Wat niet is veranderd is het gevoel waarmee we onze producten telen en de uitstraling en Sallandse openheid naar onze klanten.

Op dit moment worden er nog asperges en bloembollen geteeld op het bedrijf in Raalte. Uiteraard gaan ook wij met onze tijd mee en proberen wij vooruitstrevend te zijn in teeltmethoden, verduurzaming en efficientie.

Met een scherpe en kritische blik op kwaliteit proberen wij steeds onze producten op een zeer hoog niveau te telen. Door onze inzet en ervaring proberen wij u ook in de toekomst van deze prachtige ‘koning onder de bloemen’ en ‘koningin der groenten’ te laten genieten.

Wij hopen u te mogen begroeten op ons bedrijf, u bent van harte welkom!

Familie de Weerd

Spring naar toolbar