Roerbakken met Asperges

Ingredienten:

350gr Sallandse asperges per persoon
stuk mager licht gerookt spek
Olijfolie
kruiden naar eigen smaak  vergeet niet de lenteui

Bereidingswijze:

Asperges schillen en in dunne diagonale mootjes snijden.
De olijfolie in de wok (hapjespan) verhitten de de fijn gesneden spekreepjes toevoegen.

Daarna de zelfgekozen kruiden en/of groenten meebakken. Vervolgens de aspergestukjes toevoegen en mee bakken. Eventueel fijn gesneden ham en bieslook toevoegen. Deze mee bakken totdat de asperges (beet)gaar zijn. Voeg naar eigen smaak peper en/of zout toe. Laat met dit gerecht uw fantasie werken. Dit gerechtje is lekker op een boterham als lunch of serveer er stokbrood bij. Ook goed te combineren met rijst voor een hoofdmaaltijd.

Tip: Voeg bv eens champignons, prei, taugé en wat ketjap asin toe.
Smakelijk eten!