Quinoa met shiitakes en gegrilde asperges

Ingrediënten (4 personen)

500 gr asperges
12 shiitakes
1 bosje peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehaktt
1 grote ui, fijngehakt
1 kippenboullionblokje
200 ml witte wijn
100 gr Parmezaanse kaas
300 gr quinoa
150 gr parmaham
45 gr hazelnoten, grof gehakt
4 eierdooiers
olijfolie

Bereidingswijze: ca 30 minuten

  1. Stoof de ui met de knoflook en shiitakes in een beetje olijfolie. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen.
  2. Voeg de quinoa toe met witte wijn, 200 ml water en peper en zout naar smaak. Stoof de quinoa ca.13 minuten, met de deksel op de pan. Let goed op dat het niet droogkookt. Voeg indien nodig extra water toe en laat het nog even wellen.
  3. Maak ondertussen de asperges schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar (afhankelijk van de dikte). Zet het vuur uit met de deksel op de pan en laat nog 10 minuten na-garen en vervolgens goed uitlekken. Smeer ze in met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en gril ze nog 5 minuten in een hete grillpan.
  4. Bak de plakjes Parmaham kort in een koekenpan.
  5. Verdeel de quinoa over 4 borden, leg er de gegrilde asperges bij met een plak Parmaham. Maak een kuiltje in de quinoa en leg er een eidooier in. Garneer het met de hazelnoten, Parmezaanse kaas en eventuele peterselie.