Flammkuchen

DSC_0927

Heerlijke Flammkuchen

Wat heb je ervoor nodig:

  • Flammkuchen
  • Hollandaise saus
  • Asperges A1 (ongeveer 500gr)
  • Ham of spek (of wat andere vleeswaren)
  • (evt ui /rode ui)
  • Oven 3 à 4 minuten baktijd (afhankelijk van uw oven)

De oven voorverwarmen op 280°C onderwarmte en 270°C bovenwarmte.

Indien u gebruik maakt van een heteluchtoven of combisteamer, houd dan rekening met het volgende: 275°C Droge lucht. Geen vocht toevoegen! Ventilator uitschakelen of op laagste stand indien dit laatste niet mogelijk is.

Kook de asperges 3 minuten. Snijd de ui in ringen of maak er kleine stukjes van (wat u lekker vindt). Laat de asperges daarna goed uitlekken en dep ze droog met een papier of theedoek. Besmeer de bodem van de Flammkuche met hollandaise saus. Beleg hem daarna met de asperges en de ui.

De flammkuche kan dan in de oven. Houd 3 a 4 minuten aan. Als de rand wat donkerbruin wordt, is de overheerlijke Flammkuch klaar!

Eet smakelijk en drink er een lekker gekoeld glaasje witte wijn bij!

DSC_0934