Basisrecept

b087217a3be1991ca2d6e7e1e9558404Ingredienten: ( 2 pers. )

1 Kg verse Asperges
1 Bouillontablet of zout
Bereidingswijze:

Leg de asperges voor bereiding ca. 15 minuten in koud water. Geschilde asperges kunnen zo “op adem komen” en ongeschilde asperges zijn dan gemakkelijker te schillen.

Om de asperges te schillen pakt u deze bij de kop, zet u de dunschiller ca. 2 cm onder de kop in en schilt u tot de onderzijde. Let op dat u bij het schillen geen sliertjes laat zitten, deze worden erg draderig. Snijd een klein stukje naar gelang de versheid van de onderzijde van de asperge.

Zet de asperges ( staand of liggend ) op in koud water. Als u een staande pan gebruikt moet de pan tot de helft met water gevuld zijn. Voeg eventueel naar smaak zout of een boulliontablet toe en breng het water aan de kook. Een klontje boter maakt de smaak van de asperge nog nét iets romiger.

De Sallandse Asperges hoeven NIET met melk of suiker bereid te worden! Dit komt door de superieure kwaliteit!

Nadat het kookpunt is bereikt, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten goed door laten koken. Daarna de pan van vuur halen en in het kookvocht laten nagaren in ca. 10 min.

Controleren van de gaarheid is eenvoudig door even met een vork in het onderzijde van de asperge te prikken.

De asperges zijn gereed om opgediend te worden. Het resterende kookvocht kunt u prima gebruiken als basis voor een saus of aspergesoep.

Smakelijk eten!