Asperges met Macaroni / Fusellini

macaronisalade

Ingredienten: ( ca. 4-5 personen )

1,5 Kg slanke Asperges, bij voorkeur A1 of B1
2 lente-uitjes
1 gewone ui
250gr. spek in kleine reepjes
250gr. hamblokjes
300gr. pasta naar keuze, bijv. penne, macaroni of fusellini
1 pakje hollandaisesaus


Bereidingswijze:

Bak allereerst de spekjes uit in een hete wok en kook de pasta volgens bereidingswijze.
Schil de asperges en snijd deze in stukjes van 0,5 tot 1,5 cm, naargelang de voorkeur. Voeg deze bij de spek in de hete wok. Gaar deze asperges vlot beetgaar en voeg halverwege een fijn gesnipperd uitje toe. Warm de hollandaisesaus apart van de asperges op en voeg dit wanneer deze warm is toe aan de asperges. Voeg tenslotte de hamblokjes en gegaarde pasta toe. Naar smaak kunt u de lente-ui toevoegen en rond het gerecht af met peper en zout. Dien de pasta koud of lauwwarm op.

Tip: Dit gerecht is prima als voorgerechtje te gebruiken, of als vervanger van salade voor bijvoorbeeld een barbecue of fris tussendoortje.

Smakelijk eten!