Asperges met kreeft en tuinkruiden

Benodigdheden: (ca 4 personen) Bronvermelding van Knorr

1 kilo AA asperges
2 kreeften
1 dl Knorr Professional Kreeftenjus
1 dl Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus


Phase with natural butter flavour
100 gr doperwten
100 gr tuinbonen
150 gr lamsoren
Phase with Natural Butter Flavour
10 gr kruiden (roomse kervel, bronzen, venkel, klaverzuring)
peper en zout

Bereidingswijze:

Asperges: Schil en kook de asperges met wat zout. Na de kooktijd de pan van de warmtebron met de deksel op de pan. Laat nog 15 minuten in het water nagaren.

Kreeft: Kook de kreeften naar eigen inzicht en maak ze schoon. Bewaar eventueel de kreeftenschalen voor de opmaak van het gerecht.

Saus: Reduceer de kreeftenjus tot de helft. Verwarm de Hollandaise saus. Meng de jus door de Hollanaisesaus en giet deze in een sifon. Zet de sifon onder druk met een patroon en houd deze au bain-marie warm.

Garnituur: Blancheer de doperwten en de tuinbonen. Dop de tuinbonen en verwarm ze samen met de doperwten. Breng op smaak. Stoof de lamsoren kort in Phase en breng ze op smaak.

Opmaak: Verdeel de lamsoren samen met de asperges en de kreeft over de borden. Schep de doperwten en de tuinboontjes erbij. Spuit de saus erover. Maak het gerecht af met de geplukte tuinkruiden en eventueel kreeftenschalen.