Aspergequiche

Benodigdheden: 4 personen 

  • Bladerdeeg
  • 250 gr gesneden beenham
  • 250 gr geraspte kaas
  • 750 gr beetgaar gekookte a asperges

Appareille:

  • 4 dl melk of koffiemelk
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl room
  • 4 eidooiers
  • 4 geslagen eiwitten
  • 100 gr bloem

Bereidingswijzen:

  1. Bekleed een beboterde quichevorm of bakblik met het bladerdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg. Snij de ham in reepjes of blokjes. Leg de asperges om en om in de vorm. Meng de ingrediënten en vul de met bladerdeeg bekleedde vorm hiermee. Maak vervolgens de appareille. Meng de melk, koksroom, crème fraîche en de eidooiers. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mengsel. Als laatste de bloem voorzichtig doorspatelen. De vorm verder opvullen met de appareille. Daarna in de oven van 170 graden 50 minuten afbakken.