Asperge-avocadosalade met gepocheerde kip

Ingrediënten: voorgerecht voor 4 personen

Bronvermelding: Proef keurslager 2/2016

    • 300 gr kipfilet
    • 500 gr aaa asperges geschild
    • 750 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 2 eetlepels creme fraîche

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 avocado, ontpit, geschild en in kleine blokjes
  • 3 takjes munt, de blaadjes in reepjes
  • 2 lente-ui, in ringetjes
  • 1 chilipeper, in ringetjes

Bereiding:

  1. Snijd de asperges met een dunschiller/ kaasschaaf in dunnen brede linten. Snijdt ze daarna verticaal in nog dunnere slierten. Voeg de olijfolie toe, de helft van het citroensap en rasp en wat peper en zout. Schep de munt en de lente-ui door de aspergeslierten.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur laag en gaar de kipfilet ongeveer 20 minuten in de bouillon.
  3. Haal de kip uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Bestrooi de kip met zout, peper en kerriepoeder en roer de crème fraîche erdoorheen.
  4. Schep de resterende citroensap met de rasp door de avocadoblokjes en meng er de chilipeper doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de kip over 4 borden en schep er eerst de avocado en dan de aspergeslierten overheen.